Стало відомо, що наприкінці березня і в середині квітня всю планету накриють хвилі магнітних бур. Такі явища можуть викликати низку природних катаклізмів, у тому числі збої в роботі техніки, приладів, а також вони впливають на самопочуття людей.

Фахівці Фізичного інституту імені Лебедєва (ФІАН) повідомили дати найближчих магнітних бур. Так, першого метеоудару варто очікувати 27 березня, після чого магнітосфера коливатиметься ще протягом декількох днів. Наступний удар виникне просто перед Великоднем – 15 квітня.

Магнітні бурі у березні і квітні, скріншот з ФІАН

Від магнітних бур можуть постраждати метеочутливі люди, гіпертоніки, а також ті, хто має проблеми з серцем і судинами та емоційно нестабільні люди.

У такі дні можна відчувати безпричинну втому, дратівливість, виникає депресія. Крім того, може боліти голова та складно заснути.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Щоб мінімізувати вплив магнітних бур на організм, лікарі радять уникати стресів, менше пити кави і повністю відмовитися від алкоголю в цей період.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, величезний астероїд розміром майже в 4 кілометри рухається у напрямку до планети Земля.

Як повідомляв портал Знай.uа, стародавнє поселення Тель Абу-Хурейра було знищеним у результаті падіння космічного об'єкту.

Також портал Знай.uа писав, що в квітні можна буде спостерігати кілька космічних явищ, серед яких слід виділити Супермісяць і метеоритний дощ Ліриди.