Як виявилося, людські дитинчата можу бути трансфером для небезпечного коронавіруса covid-19. Також відомо, що діти переносять коронавірус в легкій формі, без яскраво виражених симптомів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню вірусолога Алли Мироненко для українських журналістів.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

"Для цього вірусу, за даними китайських колег, суперносіями є діти. Вони можуть бути інфіковані, але не мати клінічних проявів хвороби. Саме тому так важливо сьогодні критично скоротити спілкування дітей з дідусями і бабусями. Що стосується дорослих людей, то, як правило, у них інфекція майже завжди проявляється тими чи іншими симптомами", - зазначає лікар.

Мироненко також підкреслює, що через відсутність вакцини і лік є тільки один шлях перемогти коронавірус — перехворіти тим, хто не з групи ризику.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Нам все одно доведеться отримати імунітет. Поки за відсутності вакцини в країні я бачу тільки один шлях — перехворіти. Інша справа, що потрібно захистити людей похилого віку", - переконана вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як уберегти дитину від коронавірусу і захистити нерви батьків.

Як повідомляв Знай.uа вони дізнаються: копи стежитимуть за кожним кроком українців за допомогою невидимої сили.

Знай.uа писав, якщо ви носите окуляри або контактні лінзи - поради експертів для захисту очей від коронавіруса.