У всьому світі продовжується поширення паніки через спалахи смертельно небезпечного коронавірусу covid-19. Десятки держав зустрілися з дефіцитом продукції засобів індивідуального медичного захисту. В аптеках спостерігається брак звичайних медичних масок.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

Стосовно цього у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вирішили поділитися досвідом і розповісти, що в загальному використанні медичних масок у боротьбі проти поширення коронавірусу SARS-CoV-2 немає сенсу. Про це стало відомо завдяки заяві координатора кризової допомоги ВООЗ Майкла Райана.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

"Фактів того, що маски кому-небудь допомогли немає. Однією з країн, де маски обов'язкові на вулиці, стала Чеська Республіка.", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

За словами Раяна маски навпаки представляють додатковий ризик, коли люди неправильно їх знімають. ВООЗ рекомендує не користуватися масками, якщо ви не заражені вірусом або не доглядаєте за людиною, яка хвора на SARS-CoV-2.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студенти створили дешеві ШВЛ для хворих на коронавірус, мільйони життів буде врятовано.

Як повідомляв Знай.uа встановлено температуру активності коронавірусу, коли гине страх всього людства.

Знай.uа писав, лимони за ціною "лимонок" - український супермаркет підвищив ціни на карантині.