Еректильна дисфункція (імпотенція) — не тільки неприємне явище, здатне серйозно зіпсувати і навіть зруйнувати стосунки в парі, але і грізний провісник швидкої смерті. До такого висновку прийшли вчені Левенского католицького університету в Бельгії. Резулаты своїх досліджень вони передали журналу Journal of the Endocrine Society.

Метою дослідження було встановити зв'язок між чоловічим старінням, рівнем тестостерону в крові і причинами ранньої смерті серед чоловіків. І висновки виявилися приголомшливо невтішними.

У 2003-2005 роках було проаналізовано здоров'я 1913 чоловіків віком 40-79 років по всій Європі. В анкеті вони повинні були відповісти на запитання про стан свого сексуального здоров'я, а медики виміряли рівень їх статевих гормонів. Також враховувалися також фактори, як куріння і хронічні захворювання.

З'ясувалося, що через 12 років після початку дослідження померли 25% випробовуваних. При цьому у чоловіків з нормальним рівнем тестостерону, але які мали проблеми з ерекцією, смертність була на 51% вище, ніж у тих, хто не мав проблем з потенцією.

найвищі показники смертності спостерігалися у чоловіків з еректильною дисфункцією, слабкою ранковою ерекцією і низьким лібідо. Вони вмирали в 1,8 разів частіше.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вчені зробили висновок, що слабка потенція, еректильна дисфункція, і низьке лібідо з-за низького тестостерону є ранньою ознакою розвитку серцево-судинних захворювань, і, відповідно, смерті.

Нагадаємо, раніше поради від зірок і відомої відьми, як чоловікам врятувати свої нерви з жінками.

Також Знай.uа писав, що Супрун не вистачило жартів про Зеленського: взялася за ерекцію і імпотенцію.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про перші дзвіночки: 5 ознак того, що твій хлопець сексист