Як відомо, чимало людей, які бажають скинути зайву вагу або просто перейти на здорове харчування, вважають, що найкорисніше, що тільки можна з'їсти на сніданок - це каша. Щоправда, дієтологи з цим твердженням погоджуються частково та запевнюють, що насправді лише деякі каші корисні, а інші і зовсім небезпечні для організму людини.

Манна

Так, манка, яку так "обожнюють" діти та дорослі через грудочки, займає перше місце в рейтингу найбільш шкідливих каш. А річ у тому, що саме в манній крупі міститься найменше вітамінів та багато глютену, який здатний викликати у дитини схильність до алергії і перешкодити нормальному засвоєнню вітаміну D і заліза, - навпаки, дуже багато. Крім того, манка містить велику кількість фітинової кислоти - речовини, яке заважає засвоюватися кальцію, а при регулярному вживанні - навіть привести до його дефіциту.

Вівсянка
Вівсянка

Рисова

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На друге місце дієтологи ставлять рисову кашу. Однак, мова йде лише про страву з шліфованого білого рису, бо інші сорти є дуже навіть корисними. Річ у тому, що після шліфування в рисі практично не залишається вітамінів. Також однією з небезпек цієї крупи є в тому, що він уповільнює процеси в кишечнику, а відтак не рекомендується людям, що мають нарікання на ожиріння

Вівсянка

І трійку з найбільш некорисних заключає вівсянку. Свій вибір дієтологи пояснюють це тим, що цій каші не під силу насичувати організм відповідними вітамінами через низький вміст білка. А ось калорій в геркулесі багато - майже 400 на 100 г, втім, як і фітиновій кислоті - тієї самої, що вимиває з кісток кальцій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яблука — ключ до ідеальної фігури, дієтолог дав цінні поради.

Як повідомляв Знай.uа 7 причин, що гальмують ваш метаболізм і корисні поради від дієтолога.

Знай.uа писав, котлети для тих, хто на дієті - рецепт популярних ласощів без шкоди для тіла.