Відомий український лікар Євген Комаровський заявив, що маска не врятує українців від коронавірусу та пояснив, чому усі повинні все ж їх носити.

Про це він розповів відеоролику, оприлюдненому на його Youtube-сторінці.

"Роз'яснюю, для чого потрібна стандартна маска: якщо поруч літає вірус, то в будь-якому випадку вона не захистить, адже немає в ній немає настільки маленьких дірочок, аби вірус не зумів в неї пролізти. Наголошую, маска потрібна лише для того, аби вашу бактерії під час чихання залишалися в ній. Тому ВООЗ і каже, що маску повинна носити лише хвора людина. Адже вона зменшує ймовірність того, що хворий заразить здорову людину", - каже він.

Скріншот з відео

Водночас медик наголосив, що керівництво країни змусило носити маску лише через те, що українці можуть бути хворими та не знати про це.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"А чому, за словами керівництва держави, усі повинні носити маски – це просто. Бо людина може не знати, що вона хвора коронавірусом. І нього інкубаційний період – він виділяє вірус, але на собі ще його не встиг відчути".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ порівняли темпи поширення коронавіруса в Україні з Італією та Іспанією.

Як повідомляв портал Знай.uа, тотальне безробіття – карантин в Україні нищить провідні галузі.

Також портал Знай.uа писав, де дозволили гуляти без медичного захисту в період карантину.