Всесвітня організація охорони здоров'я зробила заяву щодо лікування коронавіруса. Експерти не рекомендують приймати ібупрофен при COVID-19, після заяви французьких офіційних осіб про те, що протизапальні препарати можуть посилити дію вірусу, пише НР.

У медичному журналі "Ланцет" було опубліковано дослідження, в якому передбачалося, що фермент, який стимулюється протизапальними препаратами, такими як ібупрофен, може сприяти і посилювати інфекцію коронавіруса. Представник ВООЗ Крістіан Линдмайер заявив, що фахівці агентства охорони здоров'я ООН "вивчають це, щоб дати подальші вказівки". Він також зазначив, що найкраще використовувати парацетамол швидше, і ні в якому разі не займатися самолікуванням з ібупрофеном. "Це важливо. Але якщо ібупрофен був призначений медичними працівниками, то, звичайно, це їх справа", — сказав Линдмайер.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Раніше французькі власті були тривогу із-за серйозних інфекційних ускладнень", які були пов'язані з вживанням ібупрофену. Цей препарат продається на фармацевтичному ринку під різними брендами, наприклад, Нурофен, Адвіл та інше. Ще 15 березня міністр охорони здоров'я Франції, невролог Олів'є Віра заявив, що стан пацієнтів з коронавірусом може погіршиться при лікуванні протизапальними препаратами, такими як ібупрофен.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.