Британські дослідники розповіли, чому вживати алкоголь під час карантину настільки небезпечно. На їхню думку, необхідність тривалий час перебувати в "чотирьох стінах" призводить до стресової ситуації.

Часто деякі люди намагаються позбутися переживань за допомогою алкогольних напоїв. А ті, хто кинули пити, в умовах карантину можуть просто зірватися і знову почати "лікуватися" спиртним.

У той же час алкозалежність може з'явитися і у тих, хто перебуває в групі ризику. Це може створити додаткове навантаження на сферу охорони здоров'я, у тому числі після закінчення пандемії коронавірусу.

Алкоголь, фото - Getty Images
Алкоголь, фото - Getty Images

Фахівці закликають уряд держав, які ввели карантин, нарівні з рекомендаціями щодо дотримання самоізоляції та ключових правил гігієни нагадувати громадянам про небезпеку розпивання міцних напоїв. Справлятися зі стресом у цей час рекомендується іншими методами, оскільки через алкоголь знижується імунітет.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, експерт пояснила, навіщо на карантині потрібні сонцезахисні окуляри.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо випадки, коли "швидка" може відмовити у виклику, якщо є підозра на Covid-19.

Також портал Знай.uа писав, що робити, якщо в лікарні пропонують пройти платний тест на Covid-19.