Новий коронавірус, який охопив спочатку Китай, а потім і Європу, виявився більш чутливим до алкоголю, ніж атиповая пневмонія. До такого висновку прийшли німецькі та шведські вчені, які проводили експеримент. Про це повідомляє South China Morning Post. За словами дослідників, коронавірус майже повністю можна знищити алкоголем при концентрації етанолу до 30%.

При цьому в більшості спиртних напоїв, наприклад, горілка або віскі, спита куди понад 30%. Тому експерти вважають, що міцні напої можна використовувати як дезінфікуючий засіб для рук, але тільки в безвихідних ситуаціях. Вчені наполягають, що пити алкоголь в цілях профілактики або лікування коронавіруса не варто.

Алкоголь, фото - Getty Images
Алкоголь, фото - Getty Images

Дослідники встановили, що новий коронавірус COVID-19, який зараз лютує в багатьох країнах світу, виглядає більш вразливий до алкоголю, ніж два інших коронавіруса SARS та MERS. Чи Чжун – професор школи громадської охорони здоров'я Нанкінського університету попередив, що пити алкоголь для боротьби з коронавірусом марно: такі інфекції починаються в нижній частині легень, а не в горлі. Але протирати руки в крайніх випадках їм можна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.