Навіть за умови регулярного миття рук протягом дня, на них все-одно осідає безліч мікробів. Саме через це медики назвали певні частини тіла, до яких краще не торкатися. В умовах пандемії коронавірусу люди проінформовані щодо небезпеки торкання обличчя руками. Однак воно не єдине, що краще не чіпати сьогодні руками.

1. Очі. Слід відучити себе від однієї з найнебезпечніших звичок – тягнути руки до очей, якщо вони сверблять, болять або сльозяться. Слизова оболонка очей є найбільш вразливим місцем на тілі, ризик занести в організм через неї небезпечну інфекцію вкрай високий.

Миття рук, скріншот: YouTube
Миття рук, скріншот: YouTube

2. Вуха. Канали вух покриває дуже ніжна шкіра, на якій легко утворюються мікроскопічні тріщинки, ранки, а крізь них патогени здатні проникати в тіло практично миттєво.

3. Ніс. У носі мешкають корисні бактерії, які допомагають справлятися з вірусами, не пропускати їх у дихальні шляхи. А соваючи пальці у ніс можна порушити цей мікробіом і спровокувати ріст хвороботворних бактерій.

4. Рот. Навіть при відмінному здоров'ї можна занести в ротову порожнину мікроорганізми, здатні порушити наявний там баланс бактерій і призвести до розвитку хвороби. Будь-які дотики рук до губ або рота – це табу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

5. Пупок. Медики вважають його найбруднішою частиною тіла, де збирається найбільша кількість бактерій. Чіпати його руками краще тільки під час миття.

6. Нігті. На нігтьових пластинах і під ними живе величезна кількість бактерій, які можуть зберігатися там частково навіть під час дуже ретельного миття рук.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посилення карантину в Україні — що робити, коли зупинила поліція.

Як повідомляв портал "Знай.ua", безробітним українцям виплатять допомогу, опубліковано необхідний перелік документів. Безробітним в Україні будуть платити допомогу, як подати заяву

Також "Знай.ua" писав, у Канаді злочинець у формі констебля і влаштував стрілянину на вулиці – загинуло щонайменше 16 осіб. У Канаді зловмисник в автомобілі, що нагадував поліційний, стріляв по людях