Легені є одним з найважливіших органів у тілі людини. Правильне харчування здатне позитивно позначатися на здоров'ї легенів, стверджують вчені в результаті масштабних досліджень.

Медики радять включити в свій раціон деякі продукти, які допоможуть уникнути погіршення захворювань легенів і посилити імунітет.

Капуста корисна завдяки антиоксидантам в складі. А морську рибу варто включити в раціон, щоб організм взяв з неї необхідні жирні кислоти, в тому числі і Омега-3.

Вода з лимоном, скріншот: YouTube
Вода з лимоном, скріншот: YouTube

Шпинат, сочевиця, буряк і спаржа стануть прекрасною профілактикою раку легенів завдяки тому, що вони містять фолієву кислоту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто додати в свій раціон часник. Він буде корисний тим, хто страждає астмою, до того ж цей продукт здатний знизити ризик виникнення онкологічних захворювань легенів. Також не варто забувати про противірусних та антибактеріальних властивостях часнику.

Помічником легким також можуть стати продукти з великим вмістом вітаміну С. Серед них цитрусові, грейпфрут, ананас, ківі і брокколі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дієтолог розповіла, як правильно їсти вуглеводи, щоб схуднути.

Як повідомляв Знай. ua, коли вживати картоплю, щоб калорії не перетворилися в жир на боках.

Також Знай. ua писав, що яйця не тільки на Великдень, дієтолог розповів про ключовий продукт харчування.