Спалах коронавірусу паралізував роботу всієї планети. Практично у всіх країнах світу оголошено карантин. Люди знаходяться в режимі самоізоляції. Проте захворюваність продовжує зростати. Раніше дослідники сперечалися про ефективність карантину, пропонуючи дати людям можливість перехворіти і придбати імунітет. Однак зараз доведено, що це було б дуже поганим рішенням.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images


Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що людям, переболевшим коронавірусом, розслаблятися рано. COVID-19 можна заразитися двічі. Із заяви ВООЗ випливає, що рівень антитіл у крові досліджуваних пацієнтів виявився занадто низьким. Цього недостатньо, щоб повторно протистояти інфекції, тому є ризик захворіти і вдруге.

Тому ВООЗ рекомендує людям, переболевшим коронавірусом, дотримуватися всі вимоги карантину і правила гігієни. Крім того, Всесвітня організація охорони здоров'я звернулася до медичних установ з проханням не видавати медичні “сертифікати імунітету” від COVID-19 переболевшим. ВООЗ продовжує перевіряти результати тестів, оскільки припускає, що вони можуть бути неточними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, в Україні обмеження будуть ослаблені, в МОЗ планують стратегію виходу з карантину.

Як повідомляв портал Знай.ua Юрба влаштувала "голодні протести" через карантин, є загиблі.

Також Знай.ua писав, що Шмигаль озвучив жорсткі правила — на Україну чекає два роки карантинних обмежень.