Відомий український педіатр Євген Комаровський в розпал пандемії коронавірусу заявив, що пар від алкоголю не врятує українців від смертельної хвороби, а тільки навпаки зробить гірше.

Про таке він розповів у своєму черговому ролику, де відповідав на питання українців стосовно того, чи допоможе пар від спирту вилікувати Covid-19, який наразі бушує у всьому світі.

Євген Комаровський, фото з Instagram
Євген Комаровський, фото з Instagram

"Унікальна особливість парів алкоголю полягає в тому, що алкоголь прекрасно всмоктується з поверхні сльозистих оболонок. Тому, алкоголь, пари якого ви вдихаєте, активно всмоктується через сльозисту оболонку бронхів.

Тому ви скоріше, скоріше сп'янієте і вб'єте себе, аніж вб'єте коронавірус. А відтак, шансів убити вірус таким методом немає. Якщо ви хочете лікуватися, то вивчайте нормальну літературу, адже дихати пар алкоголю немає зовсім ніякого відношення до лікування коронавірусу",- розповів він.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський показав, як безпечно вітатися на карантині.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський назвав місце, де найбільше шансів заразитися.

Також Знай. ua писав, що Комаровський визначив джерела смертельного вірусу і заговорив про "друге пришестя".