Ще у дитинстві не могли відповісти наші мами. Таємницю століття розкрито. Йод легко проникає через шкіру в кровоносні судини. На місці нанесення ці самі судини розширюються, поліпшується кровообіг і живлення тканин. Спосіб нанесення сіткою з вічком приблизно 1×1 см забезпечує рівномірне проникнення йоду в тканини і максимально швидке одужання. Будь-які інші малюнки не забезпечують належного ефекту. А якщо нанести йод суцільною плямою, можна отримати опік.

Йод – це хімічна сполука та життєво важливий мікроелемент, без якого організм людини не здатний нормально функціонувати. Основна фізіологічна роль йоду – участь у продукції гормонів щитоподібної залози (тироксина та трийодтироніна), які регулюють процеси обміну речовин в організмі. Хімічний елемент має важливе значення впродовж всього життя, але він найбільш необхідний в період розвитку плоду.

Як робити йодну сітку?

Йодну сітку на шкіру наносять за допомогою ватних косметичних паличок. Умочіть паличку в 5%-ний розчин йоду і намалюйте на тілі ґрати з вертикальних і горизонтальних смуг.

Величина «клітинок» ідеальної йодної сітки — 1 см на 1 див.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Йод має властивість проникати крізь шкіру в м'язові тканини і кровоносні судини і згубно діяти на хвороботворні мікроорганізми.

Секрет сітки полягає в тому, що завдяки «клітинок» певного розміру групи бактерій виявляються відірваними один від одного і стрімко гинуть.

Йод чудово справляється саме з тими бактеріями, які проникають в організм через шкірні пори.

Йодна сітка при нестачі йоду в організмі.

За статистикою, більша третина населення земної кулі страждає від нестачі йоду в організмі, який стає причиною патологій щитовидної залози, а для вагітних жінок може обернутися народженням фізично і розумово неповноцінних дітей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський показав, як безпечно вітатися на карантині.

Як повідомляв портал Знай.uа, психолог поділилася порадами, які допоможуть не зійти з глузду на карантині.

Також портал Знай.uа писав, що насправді відбувається, коли людина помирає.