Доктор Комаровський не втомлюється (хоча мав би добряче втомитися) відповідати на питання про коронавірусну хворобу та її профілактику. Серед населення циркулює безліч нічим не обґрунтованих міфів, які несуть безпосередню загрозу здоров'ю. Тепер Євгену Комаровському довелося розібратися все ж з менш небезпечною помилкою - про те, що полоскання горла гарячої, солоної чи кислою водою може запобігти захворювання, так як перші дні коронавірус проживає в горлі, а не в легенях. На жаль, це не так, але лікар дав більш докладне пояснення.

Відповідний пост був розміщений на сторінці Комаровського в соціальній мережі Instagram.

Євген Комаровський, фото YouTube
Євген Комаровський, фото YouTube

"Кількість неадекватною і божевільною інформації дістало вже всіх навколо. Це абсолютні дурниці! Хто вам сказав, що вірус чотири дні живе в горлі?

Звичайно, якщо хочете полоскати горло холодною солоною водою — на здоров'я! Це не зашкодить, навіть відверне від поганих думок. Головне, поки полощете горло, продовжуйте мити руки і робіть це на відстані двох метрів від інших людей. Якби все було так просто — для лікування від коронавірусу всім людям потрібно було б лише пополоскати горло гарячою солоною або підкисленою водою!.. Будь ласка, припиніть поширювати маячню", - написав доктор.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Таким чином, спеціяльних показань до полоскання горла для профілактики коронавірусної інфекції немає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Варто бігти до лікаря, якщо захворів живіт? Комаровський дав вичерпну відповідь.

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.ua, писав, Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах.