Скоріш за все, ви не раз бачили поради у популярній літературі та мережі Інтернет щодня пити два літри чистої води. При цьому наголошувалось, що мова йде саме про воду, а не будь-яку рідину. Ці рекомендації говорили про те, що людина мусить ретельно слідкувати за власним водним балансом. Однак достовірність таких порад є сумнівною.

Про це пише лікар-терапевт Ольга Кашубіна, авторка книжки “Як хворів би лікар: маленькі хитрощі великої охорони здоров'я”.

Правда в тому, що ідея пити 2 літри води щодня - не наукова, такий об'єм не був рекомендований лікарями, які б перед цим займались дослідженням водного балансу. Більше того, організм людини - достатньо розумний, щоб давати сигнали про необхідність поповнити водний запас. Тому людина мусить пити воду тоді, коли їй цього хочеться. Маленькі ж діти справді не завжди можуть усвідомити свою спрагу, тому потрібно постійно пропонувати їм попити води.

Люди п'ють воду, фото Pxhere
Люди п'ють воду, фото Pxhere

Особливо ретельно це потрібно робити під час літнього сезону, адже спека надзвичайно швидко формує зневоднення. Окрім того, лікарі рекомендують влітку їсти багато зелені, овочів і фруктів - ці продукти мають здатність наповнювати тіло людини водою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як правильно пити воду, аби схуднути - розпорядок на день по годинах.

Як повідомляв портал Знай.ua, В яких країнах Європи безпечно пити воду з-під крану.

Також Знай.ua писав, Чому необхідно пити воду до їжі, хитрощі організму, яких ніхто не чекав.