Ведуча програми "Ревізор" і кулінар Юлія Панкова повідала про корисні і цілющі властивості абрикоса, так як саме цей плід за поживними властивостями займає перше місце серед кісточкових культур.

На її думку, абрикоси корисні для здоров'я через вітаміни і мінерали, які входять до їх складу. Калорійність абрикоса становить всього 44 калорії на 100 грамів продукту, тому цей фрукт дуже хороший для боротьби із зайвою вагою.

Крім цього абрикоси здатні запобігти захворюванням щитовидної залози і наладіть функції печінки, нирок, підшлункової залози і жовчного міхура. Крім того, поліпшити зір і підвищити рівень гемоглобіну в крові, і нормалізувати склад крові.

Абрикоси, фото: Новий Канал
Абрикоси, фото: Новий Канал

Вживання цього фрукта здатне налагодити функції імунної та нервової систем, знизити концентрацію холестерину і відновити функції серцево-судинної системи. Також, нормалізувати травлення і відновити корисну мікрофлору в кишечнику і знизити високий артеріальний тиск.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фрукт здатний поліпшити пам'ять і розумову діяльність і прискорити відходження мокроти при кашлі. Тому Юлія Панкова рекомендує з'їдати по п'ять плодів щодня, щоб запобігти авітамінозу. "А ще ви зміцните свій імунітет", - підсумувала вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, лимонний дар богів: позбавляємося від зайвих кіло за допомогою вітамінного сиропу.

Як повідомляв "Знай.ua", звичайний овоч не такий простий, яким здається: кому протипоказані помідори.

Знай.ua писав, Все включено, ваги вимкнені: як не набрати зайву вагу у відпустці.