Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів про те, чи можна в розпал епідемії коронавірусу грати в контактний вид спорту – футбол, якщо робити це на свіжому повітрі.

Рада доктор опублікував в пості Instagram.

Читайте Знай в Google News!

Саме таке питання прийшло Євгену Комаровського від шанувальника. Він зазначив, що любить грати у футбол, але вже кілька місяців без гри і поцікавився, наскільки великий ризик зараження при грі на свіжому повітрі, адже лікар неодноразово говорив, що можна і потрібно займатися спортом на свіжому повітрі.

"Я вважаю, що при грі на свіжому повітрі — будь-який, особливо неконтактної, - ризики зараження мінімальні. Звичайно, якщо вся команда накинеться на того, хто забив гол, з криками, обіймами і поцілунками, то ризик різко збільшиться, але в цілому для футболіста сидіти кілька місяців без гри дуже шкідливо і теж ризиковано для здоров'я.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тому для збереження здоров'я раджу вам негайно почати грати. При цьому люди на трибунах, які кричать і обіймаються, звичайно ж ризикують більше. Тому трибуни можна відкривати для доступу вболівальників, але між глядачами має бути відстань мінімум 3-4 метри. Саме тому, що люди дуже сильно кричать. Так що якщо кричите, то обов'язково дистанціюйтеся", - стверджує доктор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський назвав топ ігор для підготовки дитини до 1 вересня.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський попередив про небезпеку м'яких іграшок, Ви навіть не підозрюєте, хто живе всередині.

Також Знай. ua писав, що Комаровський розповів все про анемію, чим піднімати низький гемоглобін.