Стало відомо, чи може у людини виникнути алергія на шоколад, якщо часто його вживати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Алерголог, пульмонолог, педіатр, кандидат медичних наук і засновниця медичного алергологічного центру B_Health Майя Руселевич відповіла на це питання, передає
"По-перше, шоколад – це багатоскладовий продукт. У когось є алергія на молоко, у когось на горіхи, какао-боби і т.д. І людина вже знає про це, тому що коли вона вживає цей продукт, то з'являється кропив'янка, блювота або пронос.
А якщо ви з'їдаєте маленький шматочок шоколаду і все добре, а після половини шоколадки виникають проблеми, то це не алергія, а харчова непереносимість. Тобто це проблеми вашого організму, вашої ферментної системи і чутливості до цього гістамінолібератора.
Все, що потрібно зробити – підібрати якісний продукт, який у вас не викличе дискомфорту (наприклад, чорний шоколад замінити молочним або навпаки) і визначити кількість, яку зможе добре засвоїти ваш організм", - зазначила фахівець.
Варто відзначити, що згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2025 року алергія буде у кожного другого жителя Землі.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши,
Як повідомляв портал Знай.uа,
Також портал Знай.uа писав, що