Стало відомо, чи може у людини виникнути алергія на шоколад, якщо часто його вживати.

Читайте Знай в Google News!

Алерголог, пульмонолог, педіатр, кандидат медичних наук і засновниця медичного алергологічного центру B_Health Майя Руселевич відповіла на це питання, передає Clutch.

"По-перше, шоколад – це багатоскладовий продукт. У когось є алергія на молоко, у когось на горіхи, какао-боби і т.д. І людина вже знає про це, тому що коли вона вживає цей продукт, то з'являється кропив'янка, блювота або пронос.

Популярні новини зараз

42-річна жінка чекала на трійню, але пологи стали шоковою терапією для всіх: "Я бачу ще ніжки"

Карантин не писаний: 40-річна донька Ющенка виблискувала формами в теплих краях

Львів'янка народила у 12 від власного брата і приголомшила Україну зізнанням: "Втомилася, їду до Польщі"

Розпатлана Брежнєва без макіяжу здивувала мережу, "справжнє обличчя" дружини Меладзе: "Я оф*генна"

Показати ще

А якщо ви з'їдаєте маленький шматочок шоколаду і все добре, а після половини шоколадки виникають проблеми, то це не алергія, а харчова непереносимість. Тобто це проблеми вашого організму, вашої ферментної системи і чутливості до цього гістамінолібератора.

алерголог Майя Руселевич, фото Clutch
алерголог Майя Руселевич, фото Clutch

Все, що потрібно зробити – підібрати якісний продукт, який у вас не викличе дискомфорту (наприклад, чорний шоколад замінити молочним або навпаки) і визначити кількість, яку зможе добре засвоїти ваш організм", - зазначила фахівець. 

Варто відзначити, що згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2025 року алергія буде у кожного другого жителя Землі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, дитячий педіатр Євген Комаровський порадив викладачам дієві способи профілактики Covid-19.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікар-стоматолог назвав головні причини втрати зубів.

Також портал Знай.uа писав, що старіння мозку можна перемогти: топ порад від лікаря-експерта.