Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про те, чому не варто вірити лікам, які найчастіше рекламують по телевізору. Про це він розповів в Instagram.

Читайте Знай в Google News!

Комаровський пише, що більшість ліків, які рекламують "від кашлю" є відхаркувальними засобами, тобто препарати, які збільшують обсяг мокротиння і роблять її рідшою, що теоретично полегшує її відкашлювання.

Він окремо зазначив, що відхаркувальні засоби збільшують кількість мокротиння, а значить необхідності збільшувати кількість слизу в легенях, коли у людини нежить або болить горло просто немає необхідності. Адже абсолютна більшість випадків, коли у людини соплі, кашель і підвищення температури – це хвороба верхніх дихальних шляхів.

Відхаркувальні засоби призначає лікар при лікуванні захворювань нижніх дихальних шляхів, при бронхітах і запаленнях легенів.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Комаровський розповів, що відхаркувальні засоби не зменшують, а підсилюють кашель і активізують відходження мокроти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, доктор Комаровський розповів, як підібрати підгузники для малюка.

Як повідомляв Знай. ua, як вилікувати кашель без ліків, Комаровський розвалив відомий міф.

Також Знай. ua писав, що доктор Комаровський порадив, як відучити малюка від примх.