Сливи - популярний фрукт, який має безліч корисних властивостей, але за певних обставин може становити серйозну загрозу організму. Про це розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці у соцмережі instagram.

У сливах є багато важливих вітамінів та різних мікроелементів, які необхідні організму. Однак фрукт може бути небезпечним, якщо його вживати у надмірних кількостях.

Слива. Фото: скрін youtube
Слива. Фото: скрін youtube

Дієтологиня радить з'їдати на день не більше 3-4 слив, а якщо є схильність до діареї – не більше 2 штук. Якщо з'їдати більше, то є ризик зіткнутися з неприємними наслідками.

"Непомірне вживання сливи становить небезпеку навіть для здорової людини. Нерідко відзначають діарею, підвищення кислотності у шлунку, появу печії", - попередила дієтологиня.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Слива. Фото: скрін youtube
Слива. Фото: скрін youtube

Сливи не радять їсти натще. Ідеальний варіант – поєднувати з різноманітними кашами. Фрукт може бути чудовим десертом після основного прийому їжі на другий сніданок або після обіду.

Кому протипоказані сливи:

  • людям, які страждають на цукровий діабет і ожирінням;
  • людям із гастритом, у період загострення з підвищеним рівнем кислотності;
  • мамам, що годують - сливи можуть стати причиною коліків і діареї у немовлят.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, улюблений продукт стає отрутою: яке сало категорично не можна їсти.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.