Всесвітня Організація Охорони Здоров'я закликає пити каву не більше 3-4 чашок на день. Але її слід вживати пізніше першої половини дня.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВажливо не лише кількість, а й поєднання з іншими продуктами. Про те, які продукти їсти з кавою небезпечно,
Кава та алкоголь
Для деяких людей кава – найкращий спосіб стати тверезішим. Але це поєднання є максимально небезпечним для здоров'я. Справа в тому, що кофеїн має стимулюючу дію, а алкоголь – депресуючу.
Ця суміш може спровокувати навіть невмотивовану агресію. А якщо часто вживати подібний тандем, це може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям.
Кава та молоко
Кава та молоко досить популярне і на перший погляд нормальне поєднання. Але кава у своєму складі містить щавлеву кислоту, а молоко – кальцій.
Разом вони здатні утворювати оксалати, які накопичуються в сечовій системі та утворюють каміння. Так може розвинутися сечокам'яна хвороба.
Кава та бобові
У момент поєднання в організмі відчуватиметься слабкість, біль голови та нудота. Це через неможливість засвоювати корисні речовини, що містяться у бобових.
Тому бобові слід вживати через деякий час після вживання кави чи навпаки.
Кава та червоне м'ясо
Кава та червоне м'ясо можуть значно послабити роботу підшлункової залози. М'ясо містить залізо, яке відповідає за добрий стан нігтів, шкіри та волосся.
Крім того, ця речовина нормалізує роботу підшлункової залози та покращує імунітет. Якщо разом із м'ясом є кава, залізо не засвоюється, тим самим робота підшлункової залози буде під загрозою.
Нагадаємо, чому картопля у фользі може бути небезпечною для здоров'я.
Раніше ми повідомляли про холестерин і проблеми із серцем більше не турбують: неймовірна дія журавлинного соку.