Клітковина — ключ до здорового травлення, міцного імунітету та нормального рівня цукру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПравильно підібрані продукти допоможуть не лише покращити самопочуття, а й уникнути серйозних хвороб, пише Real Simple.
Клітковина — це не просто складова раціону, а справжній рятівник для кишківника. Вона буває розчинною й нерозчинною, і обидва види важливі. Перший — працює як губка, знижує рівень цукру та холестерину, другий — покращує перистальтику й запобігає закрепам. А ось продукти, які варто додати до щоденного меню.
Ожина — рекордсмен серед ягід за вмістом клітковини, має антиоксиданти, що підтримують мозок і серце.
Овес — поєднання бета-глюкану і грубих волокон — ідеальний варіант для серця та ваги.
Попкорн (без солі та масла) — хрумка альтернатива шкідливим снекам, містить антиоксиданти.
Квасоля — джерело білка, клітковини та помічник у стабілізації цукру в крові.
Авокадо — не лише жир, а й сила для шкіри, травлення і стабільного глюкозного балансу.
Фісташки — серцевий захист і перекус із вітамінами.
Сочевиця — білкова основа для тих, хто не вживає м’яса.
Листова капуста — багата на кальцій, м’яко діє на кишківник.
Брюссельська капуста — природний пребіотик для мікрофлори.
Мигдальне борошно — комбо з клітковини, вітаміну Е та магнію.
Щоб кишківник працював, як годинник, просто їжте більше рослинної їжі. Це проста звичка, яка з часом зробить ваше тіло вдячним.
"Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця."
Раніше ми повідомляли, насіння чіа – не просто тренд: все про суперфуд, який варто додати до свого раціону.
Може призвести до отруєння: чому не можна їсти вчорашній рис - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, чому желейні цукерки та желе корисні для організму: секрети, які ви точно не знаєте.