Іноді, намагаючись заощадити гроші, ми схильні виключати з раціону певні продукти харчування чи вибирати їжу швидкого приготування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак такі спроби економії можуть вплинути на здоров'я, а відновлення після цього може коштувати набагато дорожче, ніж витрати на збалансоване харчування.
Тому важливо не нехтувати деякими цінними продуктами, які забезпечують організм необхідними поживними речовинами.
Мигдаль – один із таких продуктів, на якому не варто економити. Він багатий магнієм, вітаміном Е, залізом, кальцієм, клітковиною та рибофлавіном. Регулярне вживання мигдалю може знизити ризик серцево-судинних захворювань та рівень холестерину у крові. Ще один продукт – сочевиця, яка, незважаючи на тривалий процес приготування, також заслуговує на увагу. Вона є надійним джерелом клітковини, магнію, калію та поліфенолів, що володіють антиоксидантними, протизапальними та антидіабетичними властивостями.
Капуста листова - неймовірно поживний овоч, що пропонує широкий спектр корисних речовин, включаючи вітаміни С та К. Її можна відварювати, готувати на пару або навіть додавати до смузі. Звичайно ж, не варто забувати брокколі - це ще один продукт, на якому не варто економити. Він містить клітковину, кальцій, калій, фолати, фітонутрієнти та антиоксиданти, такі як вітамін С та бета-каротин. Однак важливо готувати брокколі на пару, щоб зберегти максимум поживних речовин.
А ще в цей список входить авокадо (джерело клітковини, вітамінів груп В, К і Е), шпинат (вітаміни А, В-6, С, Е і К, а також селен, цинк, фосфор, калій, кальцій, мідь і марганець), чорниця (джерело клітковини, антиоксидантів та фітонутрі, сардини, анчоуси та інші види, багаті на омегу-3), курятину та яйця.
Нагадаємо, що кефір, квашена капуста та сир: як ферментовані продукти рятують мікрофлору шлунка.
Раніше ми повідомляли гречку, рис та кукурудзу: найкорисніші види каш, які потрібно вживати щодня.