Жоден продукт не здатний миттєво знизити рівень цукру в крові, однак існують корисні продукти, які при регулярному вживанні в межах збалансованого харчування з часом можуть сприяти його зниженню. Про це пише Woman`sWorld.

Листова зелень та некрахмалисті овочі

Такі продукти, як шпинат, броколі, цвітна капуста, капуста кейл, перець і руккола, вважаються одними з найефективніших для підтримання нормального рівня цукру в крові.

Якщо розпочати приймання їжі з салату або овочів, це може уповільнити всмоктування вуглеводів, які будуть з’їдені пізніше.

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

Бобові культури

Квасоля, сочевиця, нут і горох містять велику кількість рослинного білка та харчових волокон, які сприяють стабільному рівню цукру. Навіть якщо спочатку вони викликають підвищене газоутворення, це тимчасово і пов’язано з адаптацією мікробіому кишківника до нової їжі.

Популярні новини зараз
Українців будуть "переводити" у військове життя: які заходи заплановано Паспорт книжечку доведеться міняти? Українців із російською мовою у документі попередили Потрібно терміново змінити: у ПриватБанку звернулися до всіх клієнтів, які мають карту "Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Показати ще

Цілозернові та давні зернові культури

Пшоно, гречка, фарро, бурий рис, цілозернові макарони та хліб - усе це джерела складних вуглеводів з низьким глікемічним індексом. На відміну від оброблених злаків, вони сприяють поступовому підвищенню рівня глюкози та допомагають контролювати його коливання.

Гречка, фото: Знай.ua
Гречка, фото: Знай.ua

Картопля

За словами експерта, картопля часто несправедливо критикується. Її погана репутація багато в чому пов’язана зі способом приготування: смаженням, додаванням вершків, сиру або бекону. Але якщо готувати її вареною, печеною чи тушкованою без надлишку жиру, вона може бути корисною.

Картопля містить клітковину та антиоксиданти й може бути частиною раціону, що підтримує стабільний рівень цукру в крові - не гірше за інші рослинні продукти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися медичним призначенням або прирівнюватися до нього. Перед прийняттям рішень обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.