Міністерство внутрішніх справ України порушило кримінальну справу щодо колишнього голови "Укртранснафти" Олександра Лазорка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

"Арсен Аваков почав кримінальне провадження щодо афер представника Коломойського на чолі державної "Укртранснафти". Можу уявити, що Коломойський після цього займеться шантажем Авакова і Народного фронту, включаться великокаліберні "ла***мети" на телебаченні. Сподіваюся, у Авакова вистачить сил вистояти - тут я йому завжди союзник", - написав Лещенко.

За інформацією нардепа, наприкінці 2013 року "Укртранснафта" уклала договір про страхування на суму 81,1 млн грн (з них 69,96 млн - з компанією "Кремінь"), а наприкінці 2014 - на суму ще понад 80 млн грн. При цьому за законом розмір страхування не може перевищувати 1,5% від розміру чистого прибутку, отриманого за попередній звітний рік.

У 2013 році компанія заробила 142,61 млн грн, а отже мала витратити на страхування не більше 2,14 млн грн. У 2014 прибуток склав 312,82 млн грн, тому могла заплатити страховикам не більше 4,69 млн грн.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таким чином, за два роки компанія безпідставно переплатила 143,2 млн грн.

Читайте також: Жеваго через суд вимагає у Коломойського мільярд

Нагадаємо, на початку серпня збори акціонерів "Укртранснафти" вирішили не продовжувати контракт з Лазорком. Він був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" ще 19 березня. На його місце призначили Юрія Мельника. Це призвело до великого скандалу із захопленням офісу держкомпанії в Києві озброєними людьми за участю тодішнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.