Перший заступник міністра економіки Саша Боровик покидає Кабінет міністрів. Причиною цього, за його словами, став конфлікт із прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Так, це правда, і з цим у мене немає вибору, окрім як покинути уряд", – сказав він.

Замміністра додав, що сьогодні була заблокована його електронна пошта. За словами посадовця, його команді сказали, що він не повернеться.

Читайте також: Шкіряку і Чеботарю знайшли заміну

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Конфлікт, за словами замміністра, почався ще наприкінці березня під час зустрічі з прем'єром.

Під час неї Боровик наголосив, що вважає себе технократом і має чесно казати те, що він бачить в уряді.

Він додав, що його точка зору не сподобалась Яценюку, і саме це стало причиною подальшого звільнення.

Також, за словами посадовця, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус втомився за нього боротися.

Боровик відповідав за організацію донорської конференції та зазначав прем'єр-міністру, що європейські організації чекають звіту про витрати грошей, які Європа та її фонди надають.

Сьогодні депутати від фракції об'єднання "Самопоміч" заявили, що Боровик два місяці працює в міністерстві на волонтерських засадах. Оскільки рішення міністра економіки Айвараса Абромавичуса про його призначення досі не підписав Яценюк.

Саша Боровик - уродженець Львова, німецький юрист. Він прийняв українське громадянство для того, щоб мати змогу працювати в уряді.

У Кабміні наразі не коментують цю ситуацію.