В "Опозиційному блоці" заявляють, що влада України зобов'язані навіть в односторонньому порядку впроваджувати в життя Мінські угоди. Про це повідомляють на офіційному сайті організації.

Якщо такого не станеться, то депутати ініціюють розслідування в Гаазькому трибуналі.

"Вимога повного виконання домовленостей від 12 лютого нинішнього року, була і залишається нашою позицією. Війна йде на нашій землі, з обох сторін гинуть українські громадяни, руйнується економіка країни. Тому" Опозиційний блок "вважає, що саме Київ повинен взяти в свої руки ініціативу в питанні повного виконання Мінських угод", - йдеться в заяві.

Депутати вважають, що українська влада повинна виконувати Мінські угоди в односторонньому порядку навіть, якщо не відбудеться відводу озброєнь терористами "ДНР".

Читайте також: Польща хоче приєднатися до "нормандської четвірки"

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Члени партії продовжують наполягати на наданні Донбасу окремого статусу, а бойовикам гарантувати амністію.

Крім цього, влада повинна відновити торгово-економічні зв'язки з оккупірвоанной територією і відновити соціальні виплати.

"При цьому Опозиційний блок заявляє: за продовження блокади Донбасу та блокування Мінських угод, яку кожен день коштує Україні нових людських жертв, лідери "коаліції війни" нестимуть відповідальність, аж до Гаазького трибуналу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на п'ятому раунді переговорів тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України у вівторок в Мінську не змогли досягти консенсусу. Його учасники підтвердили узгоджений черговий обмін полоненими.