Російська кенпрокуратура заявила, що рішення передачі окупованого нині Криму до складу України не відповідали конституції. Для ухвалення такого рішення нібито не було повноважень.

Про це повідомляє УНІАН.

У повідомленні прокуратури на запит голови партії "Справедлива Росія" Сергія Миронова наголошується, що президії Верховних Рад РРФСР і СРСР не мали повноважень ухвалювати рішення, пов'язані із територіальним устроєм республік.

"Ні Конституція РРФСР, ні Конституція СРСР не передбачала повноважень президії Верховної Ради РРФСР і СРСР з розгляду питань про зміну конституційно-правового статусу автономних радянських соціалістичних республік, що входять до складу союзних республік", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ПАРЄ назвала Росію агресором і окупантом

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

На підставі цього в Генпрокуратурі РФ вирішили, що передача Криму до складу Української РСР не відповідала конституції того часу.

"З урахуванням викладеного, прийняті в 1954 р рішення Президії Верховної Ради РРФСР і СРСР про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР, не відповідали Конституції РРФСР і Конституції СРСР", - зазначає установа.

Нагадаємо, у громадській палаті Росії заявляють, що ухвалення в Росії закону про "незаконність" передачі Криму Україні створить прецедент для територіальних претензій до інших країн СНД, в першу чергу - до Казахстану та Білорусі.