Рада безпеки ООН розгляне резолюцію по справі про падіння малайзійського "Боїнга" на сході України за два місяці після оголошення результатів розслідування.

Про це повідомляє УНІАН.

"Через два місяці у нас буде остаточний звіт, і що скаже через два місяці Росія? Ми, безумовно, спробуємо ще раз заручитися підтримкою всього світового співтовариства", - зазначив глава МЗС України Павло Клімкін.

Читайте також: Ми знайдемо можливість провести трибунал щодо Боїнгу - Кемерон

Згідно інформації, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, які розслідують обставини авіакатастрофи, спробують знову отримати схвалення Ради безпеки ООН на створення міжнародного трибуналу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Натомість, директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв заявив в ефірі "5 каналу", що робота над створенням трибуналу триває, не зважаючи на вето Росії. Наразі визначають форму трибуналу і те, "яким чином буде забезпечено торжество правосуддя".

Раніше в Міністерстві зовнішніх справ Нідерландів повідомили, що Малайзія, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Україна думають про створення незалежного трибуналу із розслідування причин авіакатастрофи.

"Ще один варіант, який зараз обговорюється, - це створення суду під егідою Генеральної Асамблеї ООН", - сказали у відомстві.

Також розглядають можливість проведення слухань в національному суді однієї з країн-ініціаторів.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області 17 липня 2014. Загинули всі 298 чоловік на борту.