25-річного жителя Душанбе Аміра Ісаєва засудили до штрафу в 4 тисячі сомоні, що складає близько 633 долари. Причиною стало те, що він пригощав друзів тортом у кафе в день свого народження.

Про це пише Lenta.ru.

"Кримінальну справу проти безробітного Ісаєва порушила прокуратура на підставі фотографій, які він виклав на своїй сторінці в Facebook. На них зображені він з друзями та торт", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Маршрутка з жінками та дітьми впала з гори у річку в Таджикістані

Суд вважає, що хлопець порушив восьму статтю закону республіки "Про впорядкування урочистостей", в якій написано, що "День народження відзначається добровільно тільки в сімейному колі".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ісаєв стверджує, що нічого не святкував.

"Не було подарунків, не було тостів, навіть на торті, який я приніс, не було ні свічок, ні написів. На 13 осіб рахунок склав 540 сомоні", - повідомив він на суді, зазначивши, що кожен сам платив за своє замовлення.

Свідки підтвердили достовірність розповіді Ісаєва, однак суд не послухав їх доводи. Іменинник сподівається на апеляцію

Довідка. Такий закон у Таджикистані прийняли у 2007 році за ініціативою президента Емомалі Рахмона. Він жорстко лімітує кількість гостей, страв і автомобілів на різних заходах, оскільки раніше громадяни республіки брали кредити або великі суми в борг на пишні урочистості, а потім роками їх виплачували.