Пентагон вирішив тимчасово зупинити діяльність усіх секретних лабораторій через можливі порушення. Ємності з пробами смертельних бактерій могли неправильно помітити.

Працівники лабораторій Пентагону, судячи зі всього, зробили неправильні позначки на бактеріях та зберігали їх неналежним чином. Це призвело до того, що на військовій базі у штаті Юта виявили бактерію сибірської виразки. Через це усі дев'ять лабораторій закрили для перевірки.

"В даний час армійські слідчі перевіряють інформацію про неналежне поводження з пробами бактерій сибірської виразки, чуми та енцефаліту, а також про те, чи представляли ці проби загрозу для людей і чи були вони невірно позначені і помилково переправлені в інші лабораторії", - заявив представник Пентагону Пітер Кук.

Кук додав, що поки немає підтверджень того, що ці бактерії можуть бути шкідливими для населення. Пентагон робить ретельну перевірку лабораторій, але відділ по боротьби з біологічною зброю має деякі проблеми.

Читайте також: У США міг повторитися терракт 11 вересня на річницю трагедії

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Проби сибірської виразки надіслали у лабораторії у дев'ятьох американських штатах та Південну Корею. У червні була інформація, що зразки помилково могли надіслати у Німеччину.