У фінському місті Лахті демонстранти закидали фаєрами і камінням автобус з біженцями.

Про це повідомляє місцеве видання Yle.

Всередині автобуса перебувало 49 мігрантів, у тому числі сім'ї з дітьми. Дісталося також працівникам Червоного хреста, які супроводжували біженців.

Відзначається, що один з демонстрантів був одягнений у білий одяг, схожий на костюм члена Ку-Клукс-Клану.

Поліція, у зв'язку з інцидентом, затримала одного учасника акції. Постраждалих немає.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Начальник канцелярії міністерства внутрішніх справ Пяйві Нерген назвала події в Лахті "поодиноким випадком". Вона запевнила, що поліція зможе забезпечити безпеку як біженцям, так і корінним жителям країни.

Читайте також: ЄС надасть 1,5 млрд євро Туреччині та Македонії на утримування біженців

Глави правлячих партій Фінляндії різко засудили насильство і погрози. Зокрема прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпілі, міністр фінансів Александер Стубб і міністр закордонних справ Тімо Сойні.

Міністр внутрішніх справ Петтері Орпо повідомив, що інцидент в Лахті розслідується, а поліція, при необхідності, готова до посилення заходів безпеки.

Нагадаємо, міграційна криза в Європейському союзі виникла у зв'язку з бойовими діями на Близькому Сході і в північній Африці. Це найгостріша проблема з мігрантами з часів Другої світової війни.