Вибух на ринку в нігерійському місті Йола забрав життя 32 людей, ще 80 людей отримали поранення. Про це пише Reuters.

"Територія біля мого магазину була покрита трупами. Я допоміг завантажити 32 тіла у п'ять транспортних засобів", - сказав власник магазину на ринку Хаджі Ахмед, який був свідком події.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух, але такі дії раніше вже вчиняло радикальне ісламістське угруповання Боко харам, яке за останні шість років вбило тисячі людей. Метою організації є побудова ісламської держави із законами шаріату.

Читайте також: Поліція виявила машину з вибухівкою біля стадіону в Ганновері

Підозрювані бойовики також останніми тижнями здійснили напади на сусідній Чад, Нігер та Камерун. Північно-східну Нігерію вони не чіпали з кінця жовтня, коли від вибухів у Йолі та Майдугурі загинули щонайменше 37 людей.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Члени Боко Харам вчиняють теракти, бо президент Мухаммад Бухарі, який вступив на посаду в травні, пообіцяв розгромити бойовиків групи.

Втративши більшу частину території, терористи зосередили атаки на ринках, автобусних станціях та у храмах.