Канцлер Німеччини визнана Людиною року за версією американського журналу Time

Так, Меркель назвали найбільш впливовим лідером в Європі. При цьому, особливо підкреслили її роль у вирішенні конфлікту України з Росією.

Time відзначає, що протягом 2015 тричі виникали питання, які зачіпали майбутнє всієї Європи. Це і ймовірність банкрутства Греції, яке ставило під питання існування єврозони, і міграційний криза, яка погрожував принципом відкритості кордонів. Також і теракт в Парижі, який провокував прагнення до ізоляції і загальне недовіру.

Читайте також: Путін бореться за звання "Людини року" з лідером ІДІЛ

У всіх цих ситуаціях Меркель відігравала активну роль. Німеччина допомогла Греції на своїх умовах уникнути банкрутства, прийняла біженців і вирішила вступити у війну проти "Ісламської держави".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що в 2014 році журнал Time назвав Людиною року збірний образ борців з Еболою. У 2013 Людиною року був папа римський Франциск, а в 2012 році - вдруге став Барак Обама, вперше він отримав це звання в 2008 році.

Відзначимо також, що Ангела Меркель вісім разів була визнана найвпливовішою жінкою-політиком у всьому світі протягом останніх 11 років за версією журналу "Forbes".