В Гонконзі запровадили новий метод боротьби зі сміттям – тут створюють фотопортрети жителів, використовуючи ДНК із викинутого ними сміття.

Про це повідомляє видання 0342.ua.

Групою захисників довкілля "Cleanup Initiative" створена кампанія по боротьбі з проблемою забрудення міста сміттям.

Читайте також: Міліція забирає кавомобілі через сміття

Мета кампанії - наголосити на проблему сміття в Гонконзі, висміюючи забруднювачів. Це, на думку активістів, мотивуватиме не забруднювати планету у подальшому та усвідомити свою провину.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ідея проекту доволі оригінальна. Зібравши жувальні гумки, цигаркові недопалки, засоби контрацепції та картонні стаканчики для напоїв, кампанія виявила ДНК "винуватців" та створила їхні портрети.

Представники міжнародного рекламного агенства Ogilvy & Mather допомогли у відтворенні реалістичних портретів забруднювачів міста: точне відображення кольору очей та шкіри.

Їхні фотороботи розташовані на рекламних щитах Гонконга. Впродовж шести тижнів групі вдалось зібрати близько чотирьох тисяч тонн зразків.