Президент Росії Володимир Путін заявив, що Греція не просила в Москви фінансової допомоги.

Як сказав він на прес-конференції в місті Уфі після закінчення саміту Шанхайської організації співпраці, учасники саміту дивляться на грецьку кризу "з певною стривоженістю", але сподіваються, що її вдасться вирішити найближчим часом.

Про це повідомило Радіо Свобода.

Путін також скритикував підхід Європейського союзу до цієї кризи, заявивши, що в ЄС мали передбачити її раніше і почати працювати над цим іще з попередніми грецькими урядами.

Новий уряд лівих і правих радикалів, що прийшов до влади у Греції на початку року після дострокових виборів, відкинув міжнародну програму фінансової допомоги його країні. Ця програма вимагала від Афін радикальних реформ і заходів заощадження, щоб вийти з глибокої боргової і фінансової кризи. Переговори про нову програму, без якої Греції загрожує дефолт і, ймовірно, вимушений вихід із зони обігу євро, тривають досі й на цей час іще не досягли успіху.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Читайте також: НАТО підозрює, що Греція "зливає" Кремлю секрети альянсу

Тим часом проросійська позиція нинішнього прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса і його уряду та прихильне ставлення до них Кремля викликали припущення, що Афіни можуть отримати фінансову допомогу від Москви – ймовірно, в обмін на підтримку позицій Росії і виступ проти санкцій щодо неї всередині Євросоюзу.