У Північноатлантичному альянсі вважають, що Афіни передають Москві секретні дані, які Греція одержує від союзників по НАТО.

Про це повідомляє в середу, 8 липня, американське видання The Daily Beast з посиланням на поінформовані джерела в західних спецслужбах.

"Багато хто в НАТО побоюється, що інформація, якою діляться з Грецією, зокрема і розвідувальною, опиняється в Москві", - йдеться в статті.

Видання цитує неназваного високопоставленого представника НАТО, котрий виказав загальне роздратування, що панує в штаб-квартирі альянсу, де на грецьких представників дивляться зі зростаючою підозрою.

Читайте також: У Генштабі пояснили появу літаків США у Львові

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Американське видання нагадує, що нещодавно НАТО вирішило скоротити число співробітників російської місії при альянсі, котрі, за твердженням Брюсселя, в більшості своїй є розвідниками. І тепер виникли побоювання, що такі "втрати" Росія може заповнити за допомогою Греції.

"Греки лише технічно на нашій стороні. Американська розвідка ніколи повністю не довіряла грекам", - наводить видання слова колишнього співробітника ЦРУ, котрий займався Грецією.

За даними від джерел видання в західних спецслужбах, відтоді, коли до влади в Греції прийшла партія Сіріза і між Афінами та Москвою розпочали розвиватись тісні взаємини, то і без того значна кількість російських розвідників, котрі працюють під дипломатичним прикриттям в Афінах, ще більше зросла.

Дружні зустрічі між грецькими офіційними особами та представниками російських спецслужб, які зафіксувала розвідка НАТО, викликають занепокоєння і дебати в Брюсселі та Вашингтоні, зазначає видання.