У понеділок, 20 липня, президент України Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом встановлення трибуналу проти осіб, винних в авіакатастрофі Boeing 777 від 17 липня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко і Еббот обговорили питання спільної з Австралією, Бельгією, Малайзією, Нідерландами та Україною ініціативи про заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою покарати винних у збиванні Боїнга.

Читайте також: "Це бузувірство": у Австралії коментують річницю падіння MH17

При цьому президент України і глава австралійського уряду домовилися тісно співпрацювати у питаннях координації ініціативи, в тому числі на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Лідери України та Австралії зазначили, що, вирішуючи питання створення міжнародного кримінального трибуналу, міжнародне співтовариство має продемонструвати готовність надавати адекватну відповідь загрозам безпеки цивільної авіації та міжнародному миру і стабільності в цілому", - відзначили в прес-службі Порошенко.

Крім цього, політики обговорили шляхи врегулювання ситуації на Донбасі і торкнулися питання допомоги Україні з боку Австралії.