Китай оголосив про намір збудувати навчальну базу у горах провінції Куінгхай, ландшафт якої дуже нагадує марсіанський.

Про це повідомило новинне агентство "Сіньхуа".

Зараз влада регіону і фахівці, які будуть займатися зведенням бази, обговорюють місце споруди і підписують документи, але будівництво збираються почати вже найближчим часом. За словами авторів проекту, "марсіанський" табір в майбутньому можна буде використовувати не тільки для проведення наукових експериментів, а й для відпочинку та освітніх екскурсій.



Влада вже дала добро на початок будівництва. На території бази дослідники зможуть тестувати техніку, а майбутні колоністи і вчені отримають можливість проводити там досліди і навіть жити в спеціальних павільйонах, що імітують майбутнє марсіанське житло.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", марсохід американського космічного агентства NASA Curiosity відсвяткував п'ятиріччя плідної роботи з вивчення Червоної планети.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще