На початку 2024 року в Україні понад 100 тисяч молодих чоловіків, які потенційно могли б бути залучені до армії, замість цього продовжують свою освіту в університетах та інших вищих навчальних закладах.

Цю інформацію надало Міністерство освіти і науки, спираючись на дані з офіційної освітньої бази.

Воїн ЗСУ. Фото: АрміяInfo
Воїн ЗСУ. Фото: АрміяInfo

«Загальна кількість чоловіків віком від 27 років, які здобувають освіту, становить 104890 осіб», – додають у МОН.

У травні 2023-го уряд запропонував закон, який мав би зменшити максимальний вік для армії з 27 до 25 років. Депутати сказали "так", але до кінця березня 2024-го президент Зеленський ще не поставив свій підпис.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Зараз, якщо ві «призовник», то можете не хвилюватися про мобілізацію, поки вам не виповниться 27, хіба що самі захочете служити.

А от якщо вже «військовозобов'язаний», можуть покликати в армію незалежно від віку.

вступ в армію/ фото: з інтернету
вступ в армію/ фото: з інтернету

В Україні зараз обговорюють зміну віку для мобілізації чоловіків з 27 до 25 років. Це означає, що молодші чоловіки теж можуть бути викликані на службу.

Верховна Рада це вже схвалила, але залишилось дочекатись рішення президента. Поки що, якщо чоловік до 27 років і ще не служив, його не можна забрати в армію без згоди. Але якщо він вже в реєстрі як військовозобов’язаний, то мобілізувати можуть.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua подадуть у розшук після трьох повісток: адвокат пояснив, чи законно це

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, адвокати пояснили, на скільки законна повістка, виписана "на коліні"