Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №10379, який передбачає внесення змін в кримінальний кодекс та кодекс про адміністративні правопорушення щодо порушень мобілізації.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в Telegram нардепом Ярославом Железняком, цей законопроєкт був підтриманий 256 парламентарів на другому читанні. Зазначено, що жоден нардеп не виступив проти, а ще 4 утрималися.

Що стосується конкретних змін, закон передбачає збільшення штрафів для тих, хто ухиляється від мобілізації. Нардеп Железняк також зазначив, що ухвалені зміни спрямовані на пом'якшення негативних аспектів закону, а багато негативних норм були виправлені.

Через місяць після підписання президентом України Володимиром Зеленським закон вступить в дію. Скільки ж доведеться сплатити ухилянтам?

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Гроші
Гроші

За порушення правил військового обліку (якщо людина не стоїть на обліку або вчасно не оновлює дані) передбачений штраф:

  • від 3400 до 5100 грн,
  • за повторне порушення або в особливий період – від 17 000 до 25 500 грн.

За порушення закону про мобілізацію у мирний час (за відмову від повістки чи неявку за нею до ТЦК):

  • штрафи від 5100 до 8500 грн для громадян,
  • штрафи від 17 000 до 34 000 грн для посадових та юридичних осіб.

За порушення закону мобілізацію у воєнний час:

  • штрафи від 17 000 до 25 500 грн для громадян,
  • штрафи від 34 000 до 59 500 грн для посадових та юридичних осіб.

Нагадаємо, В Україні розробляють новий військовий квиток: важливі зміни

Раніше ми розповідали, що Українці продовжують помирати прямо у військкоматах – у чоловіка почалася епілепсія, "швидка" просто не встигла

Також, Нардеп обурився роботою ТЦК: "З ким ви так працюєте?"