Заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко роз’яснила, як працює додаток і чи справді він відстежує ваше місцезнаходження.

Після внесення змін до законодавства про мобілізацію та запровадження нових цифрових інструментів для спрощення військового обліку, в Україні почали поширюватися чутки про додаток "Резерв+". Катерина Чорногоренко, заступник міністра оборони, на своїй сторінці у Facebook розповіла про найпоширеніші помилкові переконання щодо цього сервісу.

Застосунок "Резерв+". Фото з відкритих джерел
Застосунок "Резерв+". Фото: Фокус

Попри те, що з моменту запуску "Резерв+" 18 травня вже 2 мільйони українців скористалися ним, багато хто все ще віддає перевагу оновленню даних у ЦНАПах та ТЦК. Ось п’ять основних міфів, які спростувала Чорногоренко:

Міф 1: Електронний документ у "Резерв+" менш значимий, ніж паперовий із ЦНАП

Чорногоренко наголошує, що обидва документи рівнозначні і з 18 червня прирівнюються до військового квитка. Отже, не має значення, чи ви оновили дані в ЦНАПі, чи через додаток – ваш документ матиме однакову юридичну силу.

Міф 2: Оновлення даних у програмі автоматично призводить до статусу "У розшуку"

Заступник міністра пояснює, що статус "У розшуку" виникає лише у разі неявки за врученою повісткою, а не через оновлення даних у додатку. Отже, користувачі можуть спокійно користуватися "Резерв+", не побоюючись несправедливого статусу.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Міф 3: Дані в "Резерв+" захищені гірше, ніж у ЦНАП

Чорногоренко запевняє, що додаток пройшов усі необхідні перевірки безпеки. Це означає, що ваші дані у "Резерв+" захищені на рівні з тими, що зберігаються у ЦНАПах.

Міф 4: Електронні повістки почнуть надходити через "Резерв+"

Законодавство не передбачає надсилання повісток через додаток. Тому військовозобов’язані не отримуватимуть повісток через "Резерв+".

Міф 5: Програма відстежує геолокацію користувачів

У будь-якому смартфоні можна перевірити, які програми мають доступ до геоданих. Кожен користувач може самостійно переконатися, що "Резерв+" не запитує і не використовує геолокацію.

"Не витрачайте нервові клітини на черги та паперову рутину, а оновлюйте дані швидко та зручно в 'Резерв+'", — підсумувала Чорногоренко.

Нагадаємо, У ТЦК з'явився новий документ: що треба знати

Раніше ми розповідали, Коли та як почнуть штрафувати ухилянтів: адквокат назвав дату та розповів про процес

Також, "Займатимуться рекетом і бандитизмом": нардеп закликав карати за порушення ТЦК