Українці, які знайшли притулок у Польщі, отримають додаткову підтримку завдяки новому проекту «Разом до незалежності». Ця ініціатива має на меті допомогти українським біженцям інтегруватися в польське суспільство та стати незалежними.

Основна мета проекту — підтримати українців, які зараз проживають у центрах колективного розміщення, і допомогти їм стати самостійними. Зокрема, передбачається наступна допомога:

Субсидований переїзд та оренда квартир:

  • Біженці отримають фінансову допомогу для переїзду з центрів колективного розміщення.
  • На шість місяців буде субсидовано оренду квартир у Польщі.

    Біженці в Польщі. Фото: Youtube
    Біженці в Польщі. Фото: Youtube

Професійна та освітня підтримка:

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • Учасники проекту зможуть відвідувати безкоштовні курси польської мови.

  • Надаватиметься підтримка в адаптації до польської системи освіти та охорони здоров’я, включаючи допомогу з зарахуванням дітей до школи та отриманням довідок про інвалідність.

Соціальна інтеграція:

  • Організовуватимуться культурні та інтеграційні заходи, щоб допомогти біженцям краще зрозуміти польське суспільство.
  • Інформаційна підтримка щодо функціонування в нових умовах життя.

Проект «Разом до незалежності» реалізується під керівництвом Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі, яке відповідає за координацію та нагляд за виконанням.

Проект отримав фінансування від Європейської Комісії в рамках конкурсу «Specific Action MS under pressure – Support for Ukraine». Загальна сума фінансування складає понад 84 мільйони злотих, що становить 90% бюджету проекту. Ці кошти дозволять підтримати 6 тисяч українських біженців у їхньому прагненні до незалежності.

Проект триватиме до 31 березня 2026 року. Для участі необхідно мати номер PESEL зі статусом UKR та проживати в центрі колективного проживання. Наразі розробляється детальний регламент, де буде викладено правила участі.

Нагадаємо, Німеччина поліпшила умови праці українцям: зміни торкнулись роботи, виплат та інтеграції

Раніше ми розповідали, що Українці можуть розраховувати на фінансову допомогу: що потрібно знати

Також, Лише встигай підставляти кишені: українцям пропонують солідні гроші від благодійних організацій - куди звертатися