В Івано-Франківській області 30 серпня працівники поліції та співробітники ТЦК затримали водія туристичного автобуса, який перевозив 50 осіб з Полтавської області.

Джерело: Суспільне Полтава.

Автобус, в якому іхали туристи із Полтави. Суспільне Полтава
Автобус, в якому іхали туристи із Полтави. Суспільне Полтава

Інцидент стався у місті Яремче, чоловік був другим водієм автобуса.
Про це Суспільному повідомила Юлія, одна з туристок, яка їхала з Полтави і зупинилася там. За її словами, працівники ТЦК разом із поліцейськими затримали другого водія 30 серпня близько 8:20.

Прес-секретар Івано-Франківської ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати цей випадок і порадив українським військовим подати інформаційний запит.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

За словами адвоката Дмитра Моргуна, поліція та ТЦК не мали жодних підстав затримувати водія та відстороняти його від роботи. Цими діями вони порушили його конституційне право на виконання обов'язку працювати та перевищили свої службові повноваження. Тому правоохоронні органи можуть кваліфікувати справу за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі та перевищення влади і службових повноважень).

У другій половині дня пасажирів автобуса пересадили на місцевий транспорт. Затриманий водій наразі проходить військово-медичну експертизу в Івано-Франківську. Другий водій автобуса, Олександр, поспілкувався з зауважив, що через затримання колеги він буде везти пасажирів до Полтави 31 серпня один. За словами Олександра, на цій відстані його буде супроводжувати інший водій.

Як повідомлялося раніше у вересні вже мобілізують, хто втрачає право на відстрочку.

ВЛК працюватимуть цілодобово.

Нагадуємо, що можна перевірити штраф від ТЦК, як це зробити.