Неподалік від Мінська спекли найбільший у Білорусі дерун. Цілком можливо, що він виявиться найбільшим у світі та потрапить у Книгу рекордів Гіннеса.

Про це повідомляє білоруське видання "Белапан".

21 березня в маєтко-парковому комплексі "Сула" під Мінськом спекли гігантський дерун діаметром більше 2 метрів. Це - найбільший дерун в Білорусі, а може і в світі. Організатори подадуть заявку до книги рекордів Гіннесса.

Читайте також: Найстаршій мешканці Землі завтра виповниться 117

"30 кілограмів картоплі, 60 яєць, 5 кг борошна, 5 кг сметани, сіль за смаком. Змішували великий лопаткою. Основна випічка відбувалася на вугіллі. Над деруном трудилися шість чоловік - працівники ресторану панського маєтка "Сула", - поділилась шеф-кухар Віра Гуринович.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Двометровий діаметр дозволив численним свідкам рекорду спробувати шматочок незвичайної страви.

Довідка: Деруни - картопляні оладки, блюдо традиційної білоруської кухні, популярне також в українській російській, східноєвропейській та єврейській кухнях.

Деруни готують з натертої картоплі з додаванням цибулі, часнику і яєць. Отримане тісто перемішують і смажать на сковороді на свинячому жирі або рослинному маслі. Деруни традиційно подають гарячими зі сметаною, вершковим маслом, уздором (топлене свиняче сало) або мачанкою.

Перша згадка дерунів з'являється 1830 року. Вважається, що їх вигадали під впливом німецької кухні.