У соцмережі "ВКонтакті" з'явилася спільнота "Огляди шаурми в Пітері та області". Її творець Костянтин Іконніков розповів про корисні властивості продукту з північної столиці Росії.

В інтерв'ю однієї з радіостанцій спеціаліст з шаурми повідомив, що зараз вже немає значення, як називати цю страву - "шаверма" чи "шаурма". Рецепт її приготування майже не відрізняється, але пітерська має перевагу над столичною.

"Наша шаурма корисніша, адже у московську кладуть менше овочів. Пітерську можуть присипати навіть морквою по-корейські, а у столиці лише поливають соусом", - із гордістю розповів про вітчизняний продукт Іконніков.

Цікаво, що у Пітері чимала кількість людей, які бажають дізнаватися свіжі новини про шаурму. На спільноту підписались понад 25 тисяч користувачів, а автори влаштовують регулярні ревізії кіосків та діляться враженнями про шаурму. Крім того, фанати шаурми можуть придбати тематичні футболки із зображеннями страви.

Читайте також: Половина росіян виживають за рахунок власних городів

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Шаурма є стравою близькосхідної та арабської кухні. У великих містах її переважно готують вихідці з цих країн просто на вулицях у невеличких кіосках. Після вживання цієї страви люди нерідко опиняються у гастроентерологічних відділеннях клінік із харчовими отруєннями.