Французького шеф-кухаря Бенуа Віоле, ресторан якого в грудні 2015 року назвали кращим у світі, знайшли мертвим у себе вдома.

44-річний Віоле був власником ресторану l'Hotel de Ville в містечку Кріссьер, що знаходиться неподалік від швейцарського міста Лозанна.

Ресторан отримав три мішленівські зірки і в минулому році очолив список 1000 кращих ресторанів світу за версією міністерства закордонних справ Франції.

Читайте також: У столиці дві людини стрибнули з мосту

За повідомленням швейцарської поліції, Віоле, імовірно, покінчив із собою. У понеділок він повинен був бути присутнім на презентації нового випуску "Червоного путівника Мішлен" в Парижі, повідомив швейцарський сайт 24 Heures.

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

"Червоний путівник Мішлен" - найавторитетніший у світі ресторанний рейтинг.

Шість місяців тому помер наставник Віоле, попередній шеф-кухар ресторану l'Hotel de Ville Філіп Роша.

Роша, який був одним із найвідоміших шеф-кухарів в Європі, помер під час велосипедної прогулянки 8 липня 2015.

Бенуа Віоле працював у цьому ресторані з 1956 року. У 2012 році, отримавши швейцарське громадянство, він разом з дружиною взяв на себе керівництво рестораном.

Віоле був завзятим мисливцем і був відомий своїми фірмовими стравами з дичини, про які він торік випустив велику книгу.

Швейцарський шеф-кухар Фреді Жігарде, який також отримав три зірки Мішлен, сказав в інтерв'ю 24 Heures, що він збентежений новиною про смерть Віоле.

"Він був блискучою людиною, - сказав Жігарде. - Такий талант, і з дивовижною працездатністю. Він був дуже добрим, з багатьма хорошими якостями. Він справляв враження ідеального чоловіка".