У Львові стався нещасний випадок з 43-річним бізнесменом. Він впав у кому, повернувшись з відрядження в Конго. Причина – укус малярійного комара. Про це повідомляє українська служба новин ТСН.

За даними журналістів, чоловік досить часто бував в африканських країнах у справах бізнесу. Через чотири дні після приїзду в Україну стан здоров'я підприємця різко погіршився. Під Новий рік потерпілий звернувся до інфекційної лікарні з високою температурою і був госпіталізований. Вранці чоловіку стало гірше і він впав у кому. Лікарі кажуть, що у пацієнта діагностовано тяжкий перебіг тропічної малярії. За останні 20 років таких випадків на Львівщині було понад 30, три з них закінчилися смертю.

"Людина не є джерелом інфекції для оточуючих. Захворювання переноситься виключно комарами", - повідомила головний інфекціоніст Львівської Наталія Тімко.

За словами завідувача реанімаційного відділення Львівської обласної інфекційної лікарні, потерпілий без свідомості і переведений на штучну вентиляцію легенів, проводиться інтенсивна терапія. "Прогноз зараз рано, очевидно, озвучувати, але стан його загрозливий для життя. Це однозначно", - додав Віктор Токарєв.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що генетики вийшли на провокаторів остеопорозу.

Медики з Інституту леді Девіс головного єврейського госпіталю в Монреалі склали карту генетичних факторів, що призводять до розвитку остеопороза.

зокрема, вчені визначили 518 локусів в геномі, що призводять до розвитку захворювання кісток, повідомляє журнал Nature Genetics.

"Знай.uа" писав, що створений самий швидкий тест на смертельну лихоманку. Вірус Ебола навчилися визначати за 30 хвилин. Міжнародна група вчених розробила експрес-тест на вірус Эбола.

Спалах рідкісного смертоносного захворювання, спровоцируемая однойменним вірусом, вимагає швидкого реагування, щоб не дати інфекції поширитися. Остання страшна спалах на території Західної Африці в 2014 році забрала життя понад 11 000 чоловік, повідомляє Medical Xpress.

Як повідомляв портал "Знай.uа" глобальне потепління може призвести до повторної епідемії бубонної чуми, яка знищила десятки мільйонів людей в Середні століття.

"Знай.uа" писав, що вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Бактерії, що провокують ці захворювання, вважаються двома найбільш небезпечними патогенами, до яких можуть вдатися для ведення біологічної війни, пише журнал Американського товариства мікробіології.

Випробування на тваринах показали, що вакцина працювала, навіть якщо піддослідні були інфіковані летальною дозою будь-якого з двох збудників-вбивць. І сибірська виразка, чума можуть вбити всього за три дні.