Звичайне падіння може серйозно позначитися на здоров'ї літніх людей.

Нещасні випадки частішають в 60 років із-за погіршення роботи м'язів і зору. Однак найбільша проблема полягає в тому, що з віком у деяких людей розвивається остеопороз, який призводить до крихкості кісток, з-за чого падіння представляють вже серйозну небезпеку, пише Daily Mail.

Згідно зі статистикою, майже кожна людина, що досягла віку 60 років, при падінні ламає собі кістки. Щорічно близько 75 000 осіб госпіталізується з переломом стегна. Багатьох така травма приковує до ліжка до кінця життя.

Крім цього, навіть зажитые переломи часто призводять до подальшої малорухомості з-за страху знову отримати травму.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсіонерка Френсіс Саркасьян (Frances Sarkissian) була в числі таких людей, поки не зацікавилася курсом дзюдо, який, як вона прочитала в інтернеті, що дозволяє розвивати спритність і допомагає запобігти переломи.

За її твердженнями, близько 50 % вправ "м'якого шляху" посвяшенны вмінню контролювати власне тіло, а не бойовим навикам.

Дослідники стверджують, що падіння на килимок для дзюдо безпечно для людей з важким остеопорозом, за умови використання захисної вставки для стегон.

Протягом двогодинного сеансу учасники проходять курс низькотехнологічних перешкод, призначений для повторення щоденних аварійних ситуацій.

Вчителі дзюдо використовують "тренування, що включає порушення рівноваги", навмисно перекидаючи людей, щоб вони навчилися контролювати тіло і ефективно реагувати на можливі нещасні випадки.

Колишній президент Британської ортопедичної асоціації Ананда Нану (Ananda Nanu) стверджує, що такі вправи є "цікавим нововведенням", але додає, що "необхідно не забувати про поліпшення тротуарів і доріг для пішоходів".

Нагадаємо, процедура переливання крові покращує функціональні здібності людей, які страждають від слабоумства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав про чотири кращих ради по омолодженню мозку.